Home Schilderijen Beelden Apparaten Bewegers Bezig met Waar Contact Exposities 

Bezig met

de lopende zaken.

border="0"

2020! weer gif

ferrari
Gedoe zeg! Maar na veel werken weer een gif. Ik heb er zelfs aan moeten rekenen! Op school rekende je veelal met puntmassa's die kunnen niet botsen want een punt heeft geen afmetingen. Maar hier heb je te maken met lengte, breedte en snelheden om te bepalen met welke onderlinge afstand ze gezamenlijk de kruising kunnen oversteken zonder te remmen en zonder te botsen.....

border="0"

2020!

treinrit
Treinrit wordt een volgend schilderij. Vanuit een rijdende treein beweegt het landschap. Op het scilderij worden de reizigers stilgezet en beweegt het landschap. Dat bewegende landschap bestaat uit een lopende band met een aantal daarop geplakte boomen

gebakje

2020! De film begint!!

mier
Alweer gif! Heeft toch net iets meer mogelijkheden dan een gewone tekening. De tijd zit er ietwat subtiel in. Het oor krijgt wat meer aandacht dan alleen het tekenen ervan. Misschien bevat het wel een mierenbioscoop.

gebakje

2020! alweer gif!

gebakje
Voordeel van een gif maken is dat het sneller resultaat geeft. Erger nog ; als je een idee wilt verwerkelijken geeft een gif toch best wel zo'n resultaat dat een schillderij niet echt nodig is.

auto

2020! gif!

automobiel
Ben aan het tobben over een nieuw schilderij. Er moet beweging in zitten. In dit geval moet het een interieur worden van een automobiel met een vanuit het raam waarneembaar langsglijdend landschap op de achtergrond. Al tekenend is dat met een gif-animatie makkelijk voor te stellen. In schilderijvorm wordt dat moeilijker....

gors

2020!

triptiek
Dat schilderij ver hieronder, nou ja schilderij, half teken- en half schilderwerk, de Defenestratie, bestaat uit vier lagen. Het doel was het een beetje cartoonachtig te laten ogen,effen kleurvlakken en de lijst moet eigenlijk het witte vel papier zijn waarop cartoons veelal worden afgedrukt. Het kenmerk van cartoons of stripverhalen is dat er een volgorde in plaatjes moet zijn. Vandaar de uitbreiding van één prent naar drie prenten. I.t.t. de defenestratie-prent waar de sanseveria en bijrol heeft, krijgt de sanseveria nu de hoofdrol. Een dag uit het leven van een sanseveria. Klik hiernaast op de prent dan ziet u de hele triptiek. Hier is de uitleg van het maken van de triptiek.

museum

augustus

Museum Hoeksche Waard
Heel mijn handel hangt en staat in het Museum Hoeksche Waard. Tot en met 6 oktober!

gors

juli

Kabeljauwtrainer
Alweer wat later. De Dolfijntrainer heeft op de Keukenhof gestaan en geschitterd. Hij heeft vervolgens op het Gors bij Nieuw Bijerland gestaan en geschitterd. Mijn waadbroek was nodig om de vis te kunnen verankeren.

kop

februari

Keukenhof
De dolfijn dient een enigszins vriendelijke tronie te hebben. Het Jaws-effect moet voorkomen worden. Een echte dolfijnensnuit hoeft ook weer niet. Rechtsonder oogt wel gretig en toch vriendelijk

dolfijn

februari

Keukenhof
Mijn dolfijntrainer gaat dit seizoen naar de Keukenhof. Daar istie vaker geweest. Nu meer dolfijntrainer dan eerst, want er komt een heuse dolfijnachtige kop voor hem in het water te drijevn.

praag

2018/19

Defenstratie
Er zijn in Praag drie bekende defenstraties geweest, in 1419, 1618, alletwee tussen Hussieten en Papen. De derde was in 1948 toen de communistische boeven de macht daar overnamen en Jan Masaryk, de laatste integere politicus, het raam uitgooiden. Voor defenstraties moet je in Praag zijn. Vandaar die schilderij. Het bestaat uit vier lagen. Voor een goede fenestratie moet je door een venster tenslotte de zaak kunnen aanschouwen. Titel; Praagse heer leest op een zonnige lentedag wat in een lijvig boekwerk (dertigjarige oorlog) terwijl bij de buren wat gefdefenestreerd wordt. Hier is de uitleg en het maken van het schlderij.

praag

1618!

Defenstratie
Boek aan het lezen over de dertigjarige oorlog. Die oorlog begon met de defenstratie in Praag in 1618 toen wat Hussieten wat Papen uit een venster gooiden. Verkeerd! Begin van veel ellende. Ik vond het woord defenstratie wel mooi. Vandaar

april

December!

Bouwplaat
Bouwplaat om een panorama van de Hoeksche Waard door knippen en plakken in elkaar te knutselen. Hier is de uitleg van de bouwplaat.

april

2 Okober!

Mig-15
Allemachtig wat heeft dat lang geduurd. De Mig-15-simulator is af! Hij is vanzelfsprekend verschrikkelijk mooi gworden. En terloops weet ik nu heel veel van die eigenlijk verschrikkelijke Koreaanse oorlog. Hier is het filmpje van "the making of"

april

20 augustus

Mig-15
Kenners zullen wel opmerken dat het uiterlijk van de simulator niet helemaal lijkt op de Mig-15. Als Russisch vliegtuig blijft hij herkenbaar. Gemaakt van underlayment.

april

20 augustus

Mig-15-simulator
Alweer een simulator. Dat gaat nooit vervelen. Dit wordt een Mig-15-simulator. De simulator om het straaljagen te leren. Er wordt gestraaljaagd op F-86's. In die tijd de klassieke tegenstander.

border="0"

18 januari

Uitgekleid
De man is af en in mijn winkel te koop voor 100 euro. En hier is een Filmpje! van the making off......

border="0"

9 januari

Weer kleien
Ik moet voor een opdracht een mannetje maken. Daarom als vingeroefening zomaar een mannetje. Hij moet een beetje robertcrumb-achtig-keep on truckin´-achtig wandelen. Dat is in klei best lastig uit te voeren.

border="0"

16 okt

Landelijk atelierweekend
Dat landelijk atelierweekend wordt ook hier gehouden. Kerkstraat 57 in het mooie dorp Strijen. Kom maar langs op 4 en of 5 november!

border="0"

16 okt

Rotskust Rhodos
Bij Rhodos varen ongetwijfeld veel kroesschepen en dobberen er op sardine vissende vissers. Eigenlijk een oefening stofuitdrukking. Rotsen en water. Lucht lukte al.

olieverf op paneel afm;50x42,5cm prijs 800 euro

april

22 augustus

Kolossus van Rhodos
Twee sardine etende heren aan de voet van de Colossus van Rhodos. Op de achtergrond een de haven binnenschuivend cruiseschip.

olieverf op paneel afm;78x96cm prijs 1600 euro

april

22 augustus

Kevermans
Eigenlijk is de titel; Keverkoesterende man met bak jonge slaplantjes. Zo'n titel kan iedereen bedenken. Het schilderij staat bij mij in de etalage voor 1200 euro. Met mooie lijst! De afmetingen zijn 84 x 61 cm.
Olieverf op paneel. God wat mooi!

april

30 juli

Thuiswerker
De thuiswerker is nagenoeg af. Hij bestaat uit 4 laagjes MDF. De horizon, het behang, de thuiswerker en drie knopjes. Er moet nog wel op één of andere manier een lijst omheen. Thuiswerken mag nu bestaan uit licht denkwerk met een pc. De stoere mannenberoepen als kraanmachinist, vorkheftruckchauffeur of brandstofstavenverwisselaar bij een kerncentrale zijn met wat handigheden best vanuit de huiskamer uit te voeren.

april

23 juli

Schildersessie
Bezig me de wolkenlucht die hoort bij de man met de kever.

april

20 juli

De Thuiswerker
De man achter de knoppen lag al een tijdje in een hoek. Ik wist niet wat er op de achtergrond gechilderd moest worden. Uiteindelijk geen werkomgeving maar een gewone huiskamer. Het huis bevindt zich in een landelijke omgeving. De thuiswerker zit achter een paneel waarmee hij met wat monitoren een complex geavanceerd landbouwwerktuig bedient. Dat landbouwwerktuig rolt vanzelfsprekend elders over een akker voort. Hoe genoeglijk rolt het leven des gerusten landmans heen. Het schilderij bestaat uit 4 lagen.

april

7 juli

Man met zijn kever
Net begonnen. Onderschildering van de man en zijn kever, what else?

april

23 juni

Proef ouweland
Het linker voorwiel zit scheef. Voorwiel is bevestigd op holle as. Hol voor gewichtsbesparing. Blijkt niet sterk genoeg voor personenvervoer. Toch maar vervangen door een massieve as. Gaat gebeuren.

april

23 juni

Proef ouweland
In plaats van nylon koord, heb ik nu dyneema koord gebruikt om de stoel voort te trekken. I.t.t. nylon vertoont dyneema geen rek. Kracht wordt door het draaiende zeil direct overgedragen aan de kar. Kar beweegt onmiddelijk als zeil gaat draaien. Werkt goed. Filmpje!

april

22 mei

Huntenkunst
Naar het nabije oosten geweest. De taal is wat anders dan de onze. Ulft dus. Huntenkunst. Wel veel bezoekers in drie dagen. Mooie omgeving maar geen handel.

april

15 mei

Getob
Een schilderij maken gaat soms als een tierelier maar soms ook als een nietterelier. De mannen aan de voet van de voet zitten goed. Het doorkijkje naar de horizon daarentegen, dat veroorzaakt het getob. Het kroesschip dat eerst zomaar lag en daarna zomaar lag te roken, is weggehaald. Het wordt waarschijnlijk vervagen door een vuurtorentje.

april

6 mei

Duikvlucht
Toch maar denkballonnetjes. Bij alles wat je doet moet je tenslotte nadenken.

april

6 mei

Kolossus
Kolossus van Rhodos is nagenoeg af. Er moet nog wat rook uit de schoorsteen kringelen, want al wordt er niet gevaren in de keuken blijven ze bezig.

april

8 april

Duikvlucht
Duikvlucht vordert.

april

8 april

Duikvlucht
Colossus vordert. De haven van Rhodos, nooit geweest, zal waarschijnlijk net zo eigentijds zij als alle andere havens. Overstelpt met kroesschepen. Een sardinevissersbootje zal wel in het streekmuseum zijn opgezet.

april

2 april

Duikvlucht
Al eerder een duikvlucht gemaakt(geschilderd!). Deze vanuit ander gezichtspunt. Eigenlijk istie zo best wel af. Is toch voorbereiding op een schilderij. Of dat meer biedt, weet ik eigenlijk niet.

aprilborder="0"

2 april

Colossus van Rhodos
Onderschildering van de Colossus.

april

2 april

Colossus van Rhodos
De uitgewerkte tekening voor het schilderij.

april

2 april

Colossus van Rhodos
De winterslaap en griep voorbij. De schets uit mijn ideëenboekje. In/uit de serie Arcadia's; Lunch op/in de haven van Rhodos.

link

9 december

Megaorder af!
Voor een bureau in het verre Zoetermeer zijn er drie linktrainers gemaakt. De linktrainer is de allereerste vliegsimulator en dateert van voor de bekende oorlog.

hero

24 november

Kerst komt!
De onderdelen van onderstaande prent met knippen en plakken verenigd tot een kerstkaart. De kleuren kan je met de eyedroppertool op internet bij elkaar sprokkelen. Rendierkleur en klimrekkleur(essenhout) hoef ik niet zelf te mengen.

hero

20 november

Kerst komt!
Voor de school waar mijn dochter werkzaam is, een kerstkaart gemaakt voor het goede doel. Dit zijn de ondelen van de kerstkaart.

hero

25 oktober

OPEN ATELIER
Op 5 en 6 november. Hier in Strijen in de kerkstraat op nr 57. Alles is gepoetst! Gerard Bogaerds komt met de houten handel. Erg mooi! Glaswerk van Iris Roskam ook erg mooi! En mijn spullen!

hero

2 oktober

Schaduwwerpende vlieg vernieuwd!
Vond de wolkjes bij zonsondergang wat iel. Heb de wolkjes vervangen door een stevige wolk.De denkballonnetjes zijn verkleind.

hero

2 oktober

Twee vliegtuigen
Ligt ook al een tijd in een hoek. Weer opgepakt. Het moet een pilotenarcadia voorstellen. Beetje rustig brommend boven de wolken en elkaar goedemorgen wensend. Kan niet. Is boven de wolken steenkoud en je moet best snel bewegen om in de lucht te blijven.De luchttemperatuur is min twee, voelt als min 22. Wolkjs moeten beter. Tekstballonnetjes erbij. Wat meer details op romp en vleugels. Het moet een beetje dat Moebius-sfeertje uitstralen. In die strips vliegen ze toch ook vaak langzaam.

hero

16 augustus

Gezig op Utereg!
Weer een onaf schilderij opgepakt.Halverwege wil het weleens gebeuren dat zo'n verschrikkelijk goed idee voor een schilderij minder verschrikkelijk goed blijkt te zijn. Het idee was een bloot mannetje in vrije val met z'n goprohelmpje op. Dat bloot vind ik toch maar niks, beter is een fatsoenlijk pak. De achergrond zou een zomers luchtje zijn met wat wolkje en een vliegtuigje met een open deur om duidelijk te maken waar de man vandaan komt en naar toe gaat. Mwa, toch ook maar niks. Ipv vliegtuig een streep horizon om aan te geven dat de man echt valt. Zoekend naar een mooie horizon kom je dan als voormalig utrechter toch weer bij utereg tereg. Ja, dit is fotoshoppen nu moet er helaas nog gschilderd worden....Wat onder en boven is is niet duidelijk. Ik zal twee haakjes aan de achterkant bevestigen.

hero

12 augustus

Stanleyhamer tweede couplet
Het schilderij, van de revolutionaire stanleyhamer waarbij je de spijker op/in de hamerkop kan leggen, waardoor je met één zwaai de spijker in het hout of wat dan ook kan slaan zonder de spijker vast te houden en op die wijze kon voorkomen dat je een blauwe duim of iets ergers opliep, is veranderd. De spijkerslager heeft nu twee armen. Dat is evenwichtiger dan één arm. Soms vind ik een schilderij na enige tijd toch niet je dàt. Vandaar. Als dit niet bevalt, kan ik alsnog een derde arm overwegen. We zien wel.

hero

12 juli

Davos 1958!
Hij is af! Hij heet Sjoukje Dijkstra! Een fenomeen! Uit de laatvijftiger jaren. IJskoningin! Als zij schaatste was het stil op straat. Heel Nederland was aan de radio-distributie gekluisterd en luisterde met spanning naar het ooggetuigeverslag van koningin Wilhelmina van Radio Oranje over de duizelingwekkende kunsten van Sjoukje in de vorm van salto's en dubbele rietbergers op het natuurijs van Davos! Sjoukje deed menig mannenhart sneller kloppen. Foto's van Sjoukje met punaises boven de bedden van de jongemannen uit de vijftiger jaren! De tijd dat zwarte piet nog zwart was en stoute kinderen nog gewoon doodranselde, met zijn roede! De Roomse kerk oppermachtig en Willem van Oranje dood! Ja, toen werd het nieuws bepaald door Sjoukje uit Davos! En had zij haar kür voltooid dan kwamen de mannen van de jury. Die trokken uit hun voor hun buik bevestigde tasjes een nummer van bordkarton om de prestaties van Sjoukje te waarderen! Tienen! Altijd tienen!

hero

9 juli

De jury
Nieuw in de afdeling witgoed. Eindelijk een nieuw instapmodel! Moet een succes worden. Overal in dit leven word je op je kwaliteiten beoordeeld. (Heb jij die aardappelen gekookt? Wauw!) En vaak wordt die beoordeling met een cijfer gekwantificeerd. Deze man gaat dat doen. Het jurylid!

hero

8 juli

The Zener Brothers
Mijnheer Zener en zijn broer voeren de eerste wetenschappelijk verantwoorde telepathie(bestaat het nu wel of niet?)-proef uit.

hero

25 mei

Onderschildering
Onderschildering van schilderij telepathie-experiment. Zoals vroeger twee personen gescheiden door scherm met setje Zener-kaarten. Eén wijst en denkt aan één kaart. De ander gaat als een gek denken waar de één aan denkt. En dan maar denken dat ze aan dezelfde kaart denken.

hero

mei en juni

Veel exposities binnenkort!
Huntenkunst in Ulft op 27, 28 en 29 mei met één sta- en één hangding.
Open atelierdagen Hoeksche waard op 28 en 29 mei met de laatste windwagen en lichtbeelden In Deventer bij galerie Kiek-Kus 15 juni tot 23 juli met veel.(zie exposities)

hero

6 mei

protoproefopstelling met tegenwindwagen op zolder!
Even flauw op zolder uitgeprobeerd. Het werkt! Vlakke vloer, heel weinig wind. Het uiteindelijk doel is 100m in de buitenlucht op windkracht. Hier een filmpje over bejaardenhuis proef.

hero

28 april

protoproefopstelling met tegenwindwagen!
Opstelling met meer wind. De zeiltjes niet goed vastgezet. Zeiltje wordt weggeblazen. De nieuwe blauwe kar heeft grotere wielen dan de kar van de eerste proef. Echter door het verdwijnen van het zeiltje is de blauwe kar niet getest. Hier een filmpje over de mislukte proef.

hero

23 april

ietsminderprotoproefopstelling met tegenwindwagen!
Hier zit ik op een klein karretje in de echte wind en leg 5cm af. Hier een filmpje over deez enerverende gebeurtenis.

opstelling

12 april

protoproefopstelling aandrijving tegenwindwagen!
Eerste rijproef is uitgevoerd. Afgelegde afstand ongeveer 5 cm. Dat moeten worden opgevoerd tot 100m. De opdracht is tenslotte; 100m tegen de wind in rijden op windkracht. Hier een filmpje over de toch wel historische 5cm-rit!

opstelling

4 april

tegenwindwagen!
Tussenfase; eerst kijken of de zeilen functioneren. Torentje wordt gemaakt waarin de bekogellagerde mast dient te draaien. Acht zeiltjes voorlopig voldoende. Lageringprobleem oplossen en dan moet het geheel de frisse wind in.

zeil

9 februari

tegenwindwagen!vervolg
Het zeiloppervlak van het nieuwe zeil is 4872 cm2. Dat is driemaal groter dan hiervoor. De zeiltjes zijn nu van plasticfolie, dat is beter bestand tegen regen dan de papieren zeiltjes. Vouwen en bevestigen werkt dan ook weer anders dan met papier. Van deze zeilen moeten twaalf gemaakt worden. Dat is best wel saai werk Die twaalf zeilen worden aan een mast bevestigd. Dan zijn we wel weer een maand verder.

wiel

9 februari

tegenwindwagen!
Gedonderjaag met die wielen. Wiel uitvinden blijkt toch lastig. Tijdelijk andere activiteit: Het verbeteren van het zeil en het vergroten van het zeiloppervlak! Het kleine tegenwindwagentje heeft zeiloppervlak van 1550cm2.

wiel

21 december

tegenwindwagen!
Een zetel maken is best eenvoudig. Echter het wordt een windwagen. Rollend voortbewegen. Het maken van wielen is de volgende opdracht. Geen gekochte wielen, maar wielen gemaakte van halffabricaten alweer. Keuze uit metaal, kunststof of hout. Gezien de aanwezige gereedschappen, heb ik hout gekozen. Nadenken over lagering, ophanging, loopvlak en nog veel meer....het wiel wordt uitgevonden..

lijstt

8 december

tegenwindwagen!
De zetel is gepolyesterd opdat hij alle weertypes kan weerstaan. Gebruikmakend van halffabricaten als rondhout en underlayment ontstaat vanzelf een bauhaus-achtig product! Toch?.

lijstt

8 december

tegenwindwagen!
Aangezien er één persoon in de tegenwindwagen vervoerd moet worden, is er een lichtgewicht stoel ontwikkeld. Gemaakt van stokjes en plaat.

lijstt

6 december

Nieuwe Mina's!
De minaproductie is een beetje op gang gekomen. Hier zijn de eerste twee dames. Je kan vanzelfsprekend allerlei kleuren krijgen zo lang het maar rood of blauw is. Nou ja, na lang aandringen en zwaaien met veel geld blijkt alles mogelijk te zijn. Prijs 90 euro voor 1 rode of blauwe dame met 1 hond.

lijstt

4 december

Nieuwe WindWagen!
In de serie bewegers zit al een tijd geen beweging. Achteraf verklaarbaar. Eerste doelstelling bij bewegers was; ”Maak een voertuig dat op windenergie tegen de wind beweegt”. Dat bleek best eenvoudig. Nieuwe doelstelling is nodig, mijn eigen X-prize ! ; Maak een voertuig dat 100 m ( dus geen 100km de ruimte in) tegen de wind in aflegt, gebruik makend van windenergie en 1, één! inzittende aan boord. Ik dus. .

hond

1 december

Het is een meisje!
Na heel veel jongens eindelijk een meisje gemaakt! Ze moet iets doen! Niet echt een handeling verrichten, maar één of andere gerichte vorm van gedrag vertonen. Is een gedoe altijd. Hondenuitlaten maar weer, is dus al vaker gedaan. Ik overweeg ook vrouw terugkomend van boodschappen doen van sinaasappelen in de aanbieding. Best wel rolbevestigend. Of anders iets met een spandoek;’wij vrouwen eisen!’. Zestiger jaren.

lijstt

21 november

Cut and paste!
Dit is bouwplaat 3 van de serie "de Chinese muur". De bouwplaat is maar ingelijst om hem plat te houden zodat op elk moment met het knippen en plakken kan worden begonnen. Uit hoeveel bouwplaten de serie zal bestaan, moet ik nog uitrekenen. Één ingelijste bouwplaat kost 75 euro!
Bouwplaat 1531 is al te bestellen.

stanly

11 oktober

Meer arm!
De stanleyhamerman is nu tweehandig! Een tweede arm is voor het hameren niet nodig. Echter, het geeft de prent en man wat meer evenwicht.

polo

29 september

Bladerschaduw.
Hier kan ik gefascineerd naar kijken. Prettiger dan een brandende open haard.

polo

9 september

Herkansing.
Waterpoloër twee wordt gereed gemaakt voor een tweede leven. Zeer waarschijnlijk zwemmen in de Binnenmaas.

sterstaarder

7 september

Obseratorium voor kleinbehuisden.
Hierbij een demonstratie hoe het observatorium voor klein behuisden in- en uitelkaar gevouwen kan worden. De opvouwbare beentjes van de man leveren bij het in- en uitvouwen problemen. Met gesloten koepeltje kijkt de heer met rood-groen-brilletje naar het hem omringende driedimensionale heelal.

sterstaarder

27 augustus tm 5 september

Roterende heer die met 3d-bril naar sterren staart.
Afgelopen weken een reeds bestaande man van streepjesjas voorzien en een schermpje op een stokje vervaardigd. De sterren zijn rood/groen(anaglyph) afgebeeld op het schermpje. De heer ervaart het heelal driedimnsionaal. Dat is iets wat wij met het blote oog mooi niet kunnen waarnemen! NIEUW! Hier de MAKING OFF!!! De roterende heer kan overigens ook stilstaan.
Dit is een instapversie van het observatorium voor kleinbehuisden.


poloers

5 augustus

Op de Goedereese Kunstdagen hangen een aantal van mijn spullen achter de ramen van best wel monumentale panden in de mooie stad Goedereede.


poloers

14 juli

De eenzame waterpoloër is gereed om te water te gaan.


poloers

6 juli

De duikvlucht of AAARRRGGGHHH heeft bij de tekst er een A bijgekregen. Hij is, denk ik,af.


poloers

Eén is uit zijn winterslaap gewekt. Hij wordt geschuurd en geschilderd. Hij gaat elders een drijvende solocarrière tegemoet.

poloers

26 juni

Hier is het hechte poloteam, dat ooit de hoge zeeën overwon op de keukenhof en elders, sliep en slaapt in de kelder zijn winterslaap.

aaaarrrrggghhhhh

Nu, 22 juni het regent als een gek, maanscheerder zonder beeldscherm.

Het maken van de maanscheerder!

olmeekmachine

Nu, 17 juni, uit de serie bewegers.

Dankzij een krukas-mechaniek (soort van) van een stermotor draaien de helden hun hoofden
wodan&donar Bij het tulp-project wordt de zwartwit-versie onderzocht. De schaduw is veranderd van gearceerd naar zwart. Staat beter en lijkt buiten op echte schaduw.
wodan&donar Alleen het stopcontct en de bedrading moet nog worden bijgewerkt.
wodan&donar De onderschildering is nagenoeg af. De ruimte van het ruimteschip moet erg functioneel technisch ogen. Vandaar veel buisjes.
wodan&donar De onderschildering van heer werkzaam in ruimteschip of wat dan ook en bezig met een koppelingsmanoeuvre.
wodan&donar Behalve een driedimensionale hond heb ik ooit een driedimensionale tulpenbos met vaas op keukentafel met schaduw van tukpen op keukentafel vervaardigd. Niet zwaar maar wel onhandig volumineus. Nu een tulp met schaduw behorend bij zonsondergang gemaakt van mdf. Dit is ook een protoversie. De uiteindelijke tulp en schaduw wordt uit metaal gemaakt in veelvoud zodat een tulpenbed en schaduw mogelijk wordt i.p.v. een eenzame tulp met eenzame schaduw. (dec 2014) Is af zie hier
wodan&donar Ooit een driedimensionale hond gemaakt met geschilderdeschaduw op eronder liggende tegels. Zwaar en volumineus. Nu een tweedimensionale hond gemaakt met scharnierende opklapbare schaduw! Veel handiger om mee te nemen, hond kan mee op vakantie. Geheel uit mdf gemaakt. Er komt een professionele versie uit metaal vervaardigd. Prijs volgt. (dec 2014)
wodan&donar Ze zijn er weer! De succesvolle bolides Wodan&Donar! Eén met behazing van handbeschilderd hoogwaardig gips. Prijs volgt. De ander heeft nog geen behazing. Die staan af te koelen in de bronsgieterij. Dat is vanzelfsprekend de premium-versie. Daarvoor betaalt u zich blauw. Prijs volgt.( nov 2014)
hamer De man die zijn Stanley klauwhamer probeert. Hier is de onderschildering. De klauwkophamer heeft in de kop een gleufje waarin een spijker past die magnetisch op zijn plaats wordt gehouden.
zitwiebel Met één haal kan de spijker in het hout gedreven worden. Geen vernielde linkerduimen meer. Die wordt veilig in de linkerjaszak bewaard.
zitwiebel Begin september vindt weer het wereldbekende BRAMROZAFESTIVAL op ons eiland plaats. Het thema is "seinpost". Dat is eenzijdige communicatie. Tweezijdig biedt wat meer mogelijheden. Hierbij een afbeelding van het communicatieapparaat dat ik in nieuw beijerland neerzet.

Uit de serie communicatiemiddelen! Door de wederkomst van het dak/moestuinieren zijn allerhande gereedschappen beschikbaar die duurzaam en authentiek communiceren mogelijk maken! Emmers en een tuinslang! Communicerende vaten zonder water! Telefoneren zoals telefoneren ooit bedoeld was!

zelf maken; 50 euro
.