Home Schilderijen Beelden Apparaten Bewegers Bezig met Waar Gisteren Exposities 

Bezig met

de lopende zaken.

reacties naar roskam@kabouter.com

apri 2022! Schilderij!

stoelenpauze
Even stoelenpauze. Voor de verandering een schilderij. Dit is de onderschildering. Eigenlijk al aardig. Man maakt machine. Man bezig met pastamachine?

februari2022! Stoel!Stoel!Stoel!Tafel!

even heel iets anders
Een setje! Thuiswerken wordt gewoon. Dit vormt een prachtig thuiswerkplekje. Het tafeltje is welhaast een bureautje. Een pennenbakje en een opbergvakje. Erg functioneel maar weer. Setje kost 600 euro.

februari2022! Stoel!Stoel!Stoel!

even heel iets anders
Deze stoel is mooi, simpel, elegant en transparant. Eigenlijk Stoel der Stoelen. Kost 300 euro!

februari! Nog steeds stoelen!

even heel iets anders
Stoelen maken bevalt. Zitten is naast slapen en eten toch ook wel een primaire levensbehoefte. Een stoel daarbij is heel handig. Vandaar.

november 2021! Stoel!

even heel iets anders
Af dus. Makkie. Ik ben bezig een filmpje te maken dat laat zien dat je met drie planken en twintig meter rondhout in korte tijd met weinig kennis een fraaie stoel kan maken. Hier een filmpje over hoe je zo¹n stoel maakt> Makkie!.

november 2021! Stoel!

even heel iets anders
Stoel dus. Simpel en luchtig. Lijnen en vlakken. Aangezien een lijn en een vlak geen dikte hebben is daar niet praktsch mee te werken. Het wordt rondhout en platen multiplex.

augustus 2021! superman

even iets anders
Hiero, weer een gif. Altijd leuk om te maken. It's an aeroplane!

augustus 2021! superman

even iets anders
De vorige voorstelling was gelaagd, daarmee diepte in voorstelling brengend. Nu diepte anders. Door perspectief, een groene akker met wat perspctieviesche geulen..., maar geen verdwijnpunten.
Idee erachter;
Begin superman-saga. ;
It's a bird!
Tweede prent wordt dan;
It's an aeroplane!

juni 2021! sanseveria

nog steeds drieluik
Dit is de tweede prent van de sanseveria-valbeweging. Geen zijweggetje, hier istie. Dit is het verhaal van de één na bovenste verdieping. Het kan natuurlijk een kleine wolkenkrabber betreffen waar de sanseveria naar beneden tuimelt, dan heb ik nog een aantal schilderijen te gaan.

april 2021! sanseveria

nog steeds drieluik
Dit wordt de tweede prent van de sanseveriatocht. Een zijweggetje, er is van de tweede te maken prent even een gif gemaakt. Altid leuk.

2021! sanseveria

drieluik
Eerste afbeelding van drie prenten. Vertrek sanseveria van de vensterbank

2021! kassa

kuifkassa
De kassaman heeft net als de kassa, ook een kuif. En net zoals the King, behalve een kuif, heeft hij ook bakkebaarden

2021! vlo

circus
Omdat de verf van mijn schilderij moet drogen een gif gemaakt. Toeschouwer bij een vlooiencircus.

2021! kassa

kassa
Die mooie kuif heb ik getransplanteerd op een kassa bij een veldje waar een feestje wordt gehouden. Nog wat dingen erbij om het feestkarakter te bevestigen.

2021! klok

klok
In de gang hier hangt een mooie klok, een regulateur. En die heeft een indrukwekkende kuif.

eetzaal

2020! prent

prent
Prent volgens isometriche projectie. In eerste instantie getekend op isometrisch papier, zoals u zelf kon bedenken. Dat papier smeekt om geordend te werken. Vandaar dat de voorstelling geordend werd. Dan denk ik aan instituten waar orde heerst. Zo¹n rooms jongesinternaat lijkt mij wel wat.

gors

2020! afdeling witgoed

gipss
Ze worden verkocht, mijn beeldjes uit vroeger dagen, voor prijzen die ik er nooit voor had durven vragen.

gors

2020! afdeling witgoed

gipss
De vierde. Op de tafel kunnen allerlei dramatische gebeurtenissen plaatsvinden. Het kunnen grootse gebeurtenissen zijn, geen grote. Hiero; Uit de serie;"Het ontstaan van het alfabet"...;"De ontdekkenig van de B."

kost 120 euro 17cmx14cmx14cm
gors

2020! afdeling witgoed

gipss
De derde. Onderzoek aan de Cartesiaanse hond. De echte. Descartes zag de natuur bestaande uit deeltjes met onderlinge krachten. Het mechanistisch wereldbeeld. De mens kon denken en was bezield. De hond denkt niet en is slechts een mechaniek. Daar kon je in hakken en dan vond je eigenlijk tandwieltjes, schroefjes, veertjes.

kost 120 euro 17cmx14cmx14cm
gors

2020! afdeling witgoed

gipss
De tweede. Enigszins gebaseerd op de anatomische les door Nicolaes Tulp en door Rembrandt. Hier versimpeld tot Henk en Arie Tulp die wat in een hond snijden. Wat weer leidt naar Descartes die de hond van zijn vrouw in stukken hakte om wat van zijn filosofie te bevestigen. De titel kan dus ook zijn : Filosofisch onderzoek van Henk en René Descartes aan de hond van de vrouw van René.

kost 120 euro 17cmx14cmx14cm
gors

2020! afdeling witgoed

gipss
De eerste heb ik ik nagenoeg af. De tweede en derde zijn in ontwikkeling. De eerste.... de voorlopige titel; "Henk en Arie hadden verschillende selectieproeven bedacht met als doel het gemiddelde intelligentiequotiŽnt van hun pissebeddenpopulatie te verhogen.

kost 120 euro 17cmx14cmx14cm
gors

2020! afdeling witgoed

gips
Op de afdeling witgoed is het eigenlijk te lang rustig. Vernieuwing is er nauwelijks tot niet. De mannen met honden en vrouwen met honden maak ik met het enthousiasme van een lopendebandmedewerker. Een halve vernieuwing is in voorbereiding. Ik had nog een mal liggen van twee mannen staand aan een tafel voor een half vergeten project. Die mannen staan er multi-interpretabel bij. Het leent zich tot meerdere voorstellingen.

gors

2020! echt schilderij

schilderij
Schilderij! Naar aanleiding van die gifs. Een schilderij met beweging. Interactief. Door draaien aan het draaiertje(?) gaat een lopende band met daarop geplakte bomen rollen van links naar rechts of rechts naar links. Dat hangt van de bewegingsrichting van de trein af en draairichting van het draaiertje. Hoogte 66cm, breedte 85cm en diepte 10cm. Voor de weggeefprijs van 1700 euro.

border="0"

2020! weer gif

ferrari
Gedoe zeg! Maar na veel werken weer een gif. Ik heb er zelfs aan moeten rekenen! Op school rekende je veelal met puntmassa's die kunnen niet botsen want een punt heeft geen afmetingen. Maar hier heb je te maken met lengte, breedte en snelheden om te bepalen met welke onderlinge afstand ze gezamenlijk de kruising kunnen oversteken zonder te remmen en zonder te botsen.....

.